post

Tre olika typer av skjortor

Vad är egentligen skillnaden mellan casual skjortor, business skjortor och festskjortor? Ibland kan det vara svårt att veta vilken i kategori skjortan man funderar på att köpa ska placeras. Det finns lite olika typer av skjortor och det finns olika tillfällen då de passar bäst att använda dem på. Det kan vara bra att veta de generella skillnaderna så att du inte kommer klädd i någon av dina casual skjortor när du egentligen borde klätt dig mer festligt.

Business skjortor

En business skjorta kallas ofta för en finskjorta. Denna skjorta ska du inte använda på avslappnade platser. Det är ingen skjorta du har till ett par shorts på sommaren när du promenerar i staden. En business skjorta passar perfekt till kostym och bör användas till tillfällen då kostym är nödvändigt. Detta betyder att business skjortor används på vardagar till jobbet av dem som arbetar på en arbetsplats där kostym krävs. En business skjorta bör inte vara i starka färger och stoppas oftast in innanför byxorna.

Casual skjortor

Casual skjortor är lite av motsatsen till business skjortor. Skjortor i denna kategori är i ett material som är mjukare och inte lika glansigt. Du kan klä dig i casual skjortor utan att ta en kavaj ovanpå, även om det ofta fungerar bra det också. Casual skjortor kan ha starkare färger och behöver inte stoppas in i byxorna. De passar fint till jeans, chinos och shorts och används främst vi avslappnade tillfällen och i vardagen av de som gillar att klä sig i skjortor.

Linneskjortor

Om det är sommar och varmt ute, exempelvis på semestern, så är en linneskjorta totalt nödvändigt för dig som vill klä dig i skjorta. Det är en perfekt sommarskjorta som faktiskt godkänns som skrynklig. Linneskjortan är mycket tunn och sval och fungerar till det mesta man vill klä sig i en varm sommardag.