Viktigt att ha kvalitet på sina profilkläder

T-shirts på tvättstreck

Jag har funderat en del på det där med profilkläder. Profilkläder är kläder som företag eller föreningar skaffar, där deras logga och kanske något annat tryckt på som handlar om företaget. Företagen beställer profilkläder hos någon bra återförsäljare. Det måste ju vara många företag som förlorar på sina profilkläder på grund av att de är så dåligt gjorda. Företag använder ju profilkläder till lite olika saker. En del delar ut dem till sina anställda så att de ska använda dem under arbetet. Detta är ett sätt att skapa sammanhållning och få alla anställda att känna sig med i gruppen. Det är mycket smart och fungerar allt som oftast. Dessutom är det snyggt om alla har liknande kläder.

Men sedan finns ju de där företagen som delar ut profilkläder till folk som inte är anställda hos dem. Det kan vara kunder eller helt enkelt till vanliga människor under reklamkampanjer och liknande. Om dessa kläder inte håller måttet, om de blir hängiga och slitna efter någon tvätt, tror du de har en positiv effekt för synen på företaget då? Nja skulle inte tro det.

Hur många gånger har man sett någon äckligt och hängig t-shirt med ett företags namn på? Eller hur många kepsar har man ägt som man fått av företag på ett eller annat sätt, och som tappat passformen redan efter några dagar. Det är helt värdelöst, och pengarna som företaget lagt ned på dessa profilkläder är helt bortkastade. De har lagt ned pengar på att få folk att tänka ”har de inte råd med bättre profilkläder?”.

Men sen finns ju motsatsen också. De profilkläder som verkligen är supersnygga. Och passformen på kepsarna håller länge. Det är verkligen något som enligt mig är så viktigt, att man har kvalitet på sina profilkläder.