Cykeljacka

De senaste åren har en sport ökat lavinartat bland motionärer: cykelsporten. Aldrig förr har lopp som Vätternrundan sålt slut sina platser. Och Cykelvasan säljer bort 12 000 platser på tre minuter. Sporten som utövas på två hjul har helt klart fått ett rejält uppsving den senaste tiden. Kortärmat och kortbent är naturligtvis idealiska kläder för detta, men med en kall vår och försommar har behovet av ett nytt plagg eskalerat – alla cyklisters nummer ett på önskelistan: en cykeljacka.

Många tillverkare har sålt slut på cykeljackor helt och hållet. Det som finns kvar som ett alternativ till en cykeljacka är idag den klassiska löparjackan. Båda har egenskaper av att stå emot både vind och regn, men det finns en sak som gör en cykeljacka unik – den formsydda konstruktionen och ryggfickorna. Att den är formsydd och sitter oerhört tight på kroppen hänger ihop med att luftmotståndet ökar avsevärt så fort en enda liten del från cykeljackan sticker ut och tar vind. Sedan har vi ryggfickorna, de idealiska förvaringsplatserna för resgodis, mellanmål, verktyg och extraslang.

Är du på jakt efter en cykeljacka trots att halva sommaren har gått så lär du få skynda dig. Många butiker vill bli av med sina lager – om de inte redan har sålt slut på alla former av värmande kläder.