post

Crossfit är så himla kul

Greg Glassman, en gymnast från USA, uppfann den mycket omtyckta och väl beprövade träningsformen Crossfit. Den har numera spridit sig världen över och namnet Crossfit som från början är namnet på träningsorganisationen Greg Glassman driver är numera globalt känt namnet för träningsformen i sig.

När du tränar Crossfit så tränar du hela kroppen. Det är nämligen en blandning mellan konditionsträning och styrketräning. Det är en träningsform för alla, oavsett vikt, längd, form, rytmkänsla eller erfarenhet inom träning. Olika träningsformer har olika mål. Springer du långa distanser ofta så är ditt mål att få en bättre kondition och möjligtvis att väga mindre eftersom detta bidrar till bättre resultat i löpningen. Tränar du tyngdlyftning och äter stora mängder mat, gärna med höga halter av protein, så är troligtvis ditt mål att få dina muskler att växa så mycket som möjligt, likt bodybuilding. När du tränar Crossfit så är målet att få en så vältränad kropp som möjligt. Detta betyder att du både tränar kondition så att du kan springa längre sträckor utan att bli andfådd och få håll. Det betyder också att du tränar tyngdlyftning så att dina muskler kan växa vilket leder till att du orkar bära tyngre saker. Allting däremellan ingår också i Crossfit. Målet är att skapa en atlet av dig. En vältränad person som orkar mer för varje gång du tränar.

Träning ska vara roligt. Ofta är detta problemet för många. Det känns svårt att hitta en träningsform som passar en själv. Man identifierar sig inte med någon av de sorters träningsformer men känner till. När man väl hittat en träningsform och lärt sig den så är problemet att det är tråkigt kvar. Detta måste ändras. Det ska inte vara tråkigt att träna. Det ska inte vara ett måsta. Att träna ska vara kul. Testa på Crossfit om du känner att du behöver en förnyelse i ditt förhållande till träning. Du kommer kanske att bli förvånad över hur roligt det kan vara.

Precis som i de flesta andra fysiska aktiviteter är det viktigt att ha rätt kläder. För just Crossfit kläder så har jag fått upp ögonen för CLN Athletics. De är specialiserade på kläder för crossfit. Läs mer och kolla sortimentet via länken.